top of page

4 kurser du inte visste att du vill läsa i vår

Scenljussättning ur ett jämlikhetsperspektiv, samba och bossa nova med brasilianska gästlärare och stressreducerande mindfulness. Här är några av de saker du kan lära dig på Örebro universitet i vår, (nästan) inga förkunskaper krävs!

Det är hög tid att välja kurser inför våren. Vissa av oss har en tydlig studieplan, medan andra fortfarande inte riktigt bestämt sig och kanske har en och annan 7.5:a att ha ihjäl under våren. Oroa dig inte, på Örebro universitet finns massvis av kurser att välja mellan, vissa lite mer… okonventionella än andra.

Brasiliansk populärmusik, 7.5 hp Du som kan sjunga eller spela ett instrument och är sugen på att känna den brasilianska rytmen i blodet i vår kan söka denna kvällskurs. Den hålls av brasilianska gästlärare och du kommer bland annat få spela musikstilar som samba, bossa nova och choro. Vad väntar du på, gå in på antagning.se och sök! Olé!

Lean, 7.5 hp Lean-modellen kommer från början ifrån bilindustrin där den används för att effektivisera tillverkning och öka lönsamhet. På senare år har modellen spridit sig och används nu inom en mängd olika sektorer i samhället (exempelvis inom sjukvården och barnomsorgen) för att öka effektiviteten i verksamheten. I denna distanskurs lär du dig om de grundläggande principer Lean-modellen bygger på och hur Lean-modellen kan användas. Vem behöver inte lite mer effektivitet i sitt liv?

Teaterljus, 7.5 hp I denna kurs får du lära dig grunderna i teaterljus och hur formgivningen av scenrummet genom ljusteknik och ljusdesign stödjer den sceniska berättelsen. Kursen tar också upp scenteknik ut ett jämlikhetsperspektiv, vilket vi tycker är coolt! Man kan såklart fråga sig vilken nytta man har av denna kurs om man inte planerar att jobba med teater i framtiden. Personligen skulle jag verkligen behöva lite kunskaper i hur ljusdesignen i mitt badrum stöder mina selfies.

Mindfulnessbaserad stressreduktion, 7.5 hp Nu kan du få högskolepoäng i mindfulness! Mindfulness, medveten närvaro utan att döma, är en effektiv metod för att minska stress, oro och nedstämdhet, och denna kvällskurs ska lära dig allt du behöver veta om hur du själv kan öka din livsglädje och underlätta dina studier. Ja, det låter för bra för att vara sant men nej, det är det inte!

Läs mer om vilka kurser som ges på Örebro universitet i vår. Sista anmälningsdag är 17 oktober.

Psst! Håll utkik på losnummer.se på fredag, då vi har letat reda på ett gäng distanskurser som kan hjälpa dig att maxa studierna!


Comments


bottom of page