top of page

Bränn en stol i SR P3

Radio Campus humorprogram Bränn en stol har fått en beställning på två nya program som ska sändas i början av nästa år i P3, Sveriges Radio. I framtiden drömmer programledarna om att spelas regelbundet i radio.

– Målet vi har haft med programmet är att spelas i nationell radio, vilket vi har gjort. I framtiden hade varit kul att ha ett eget radioprogram och bli spelad regelbundet i radio, säger Olle Ohlsson, Hannes Björkbacka och Elisabeth Brånsgård, tre av programledarna i Bränn en stol.

Hjärnorna bakom Bränn en stol är programledarna Hannes Björkbacka, Olle Ohlsson, Elisabeth Brånsgård, Robin Wohlin och producent, Elias Gustavsson. Det var Hannes Björkbacka och Robin Wohlin som förverkligade målet om att sändas i nationell radio. De klippte ihop en pitch av programmet och skicka in till P3:s humorprogram Humorhimlen.

– Efter fem sända avsnitt i studentradion klippte vi ihop en 20 minuters pitch av det material som vi tyckte representerade Bränn en stol mest och skickade in till P3. Några dagar senare ringde de från Humorhimlen och frågade om vi ville vara med, säger Hannes.

Programmets framgång tror programledarna ligger i fartfyllda kort sketcher med mycket ljudeffekter.

– När sketcherna skrivs är det viktigt att vi tycker dem är roliga. Sketchskrivandet börjar med att någon av oss presenterar ett tema, sen improviserar vi fram sketchen tillsammans, säger Hannes.

Just att sketcherna är korta och snabba tror programledarna bidrar till att fler lyssnar på programmet.

– Jag tror det är lättare att trilla in och ta del av sketcherna när de är korta, på tio sekunder går det att höra två stycken, säger Elisabeth.

– Vi vinner nog också skratt på den höga farten i sketcherna, just skämtet i sig behöver inte vara så roligt, men det kan bli roligt om skämten kommer en efter en i ett högt tempo, säger Hannes.

Det som driver programledarna i Bränn en stol är att folk skrattar när de lyssnar på sketcherna, samt att det någon gång i framtiden kanske kan leda till ett jobb inom humorbranschen.

– Det vi får mest kickar av i vårt arbete är när folk skrattar och när folk hör av sig och berättar att det vi gör är kul, säger Hannes.

/ Anders Palmqvist Skribent

Comentários


bottom of page