top of page

Campusmässan expanderar

Nu är det dags för den 18e upplagan av en av Sveriges största arbetsmarknadsmässor för studenter, Campusmässan. I år har mässan vuxit sig ännu större och arrangeras två dagar och i Örebro universitets yngsta byggnad, Nova.

Det är ingen hemlighet att fjolårets rekord på antalet utställare kommer att toppas med fler än 150 stycken. Förra årets besöksrekord, 5000 besökare, förväntas också överträffas i årets upplaga av Campusmässan. Campusmässan jobbar ständigt med samverkan och att matcha universitets breda utbud av studenter med näringsliv. Vilket tycks vara ett vinnande koncept.

I dagsläget anses Campusmässan nämligen vara en av Sveriges absolut största arbetsmarknadsmässor där möjligheten till att skapa nätverk och skaffa kontakter studenter och företag emellan är det huvudsakliga syftet. Campusmässan är Örebro universitets gåva till alla studenter, oavsett var de befinner sig i utbildningen. De utställare som kommer hit erbjuder inte bara studenterna extrajobb, fast anställning och praktik. Många utställare söker också studenter som vill skriva sina kandidatuppsatser vilket ofta anses mycket meriterande.

Utöver det huvudsakliga syftet med Campusmässan, att skapa en bro mellan studier och arbetsliv, erbjuds också flera gästföreläsningar. Två gästföreläsare som uppmärksammas lite extra är Nyhetsmorgons programledare Tilde de Paula Eby och multientreprenören Per Holknekt. Tilde de Paula Eby föreläser den 8e februari om bland annat familjens flykt från Chile och hur hon etablerat sig som en av Sveriges folkkäraste tv-personligheter. Per Holknekt föreläser den 9e februari om hans mycket händelserika liv med bland annat grundandet av modeklädesmärket Odd Molly.

– I år ska vi slå alla rekord från förra året. Med en större lokal, mer frivillig personal och två mässdagar kan vi växa ytterligare och hjälpa fler studenter till kontakt med spännande arbetsgivare, säger Giulia Randolfi Fagerlund, projektledare för Campusmässan 2017.

– Campusmässan är mycket mer än enbart en arbetsmarknadsmässa, syftet är att inspirera studenter inför fortsatta studier och arbetslivet. Med två välrenommerade gästföreläsare tror jag att vi kan väcka många nya tankar och idéer bland Örebro universitets studenter, säger Martin Andersson, vice projektledare för Campusmässan 2017.

Campusmässan håller rum i Novahuset 8-9 februari. Mer information om mässan hittar du här!

Bild: Campusmässan

Comments


bottom of page