top of page

Coronaåtgärder: Möjligheter för undervisning på distans undersöks

Örebro universitet meddelar på sin hemsida att nya åtgärder och restriktioner införs med start idag torsdag (12 mars). Åtgärderna är givetvis en följd av coronavirusets ökade spridning i Sverige.

För att bidra till minskad spridning av coronaviruset covid-19 meddelar universitetet bland annat att dess krisledningsgrupp är aktiverad. Denna arbetar nu med att inför vissa åtgärder på universitetet. I krisledningsgruppen är Örebro studentkår också representerad.

Bland annat påverkar dessa åtgärder kommande evenemang på Örebro universitet. Möten och arrangemang med över 100 deltagare kommer att ställas in, senareläggas eller hållas digitalt. Bland dessa finns Örebro studentkårs medlemsdag, som var tänkt att anordnas nästa vecka. Den är nu uppskjuten meddelar Örebro studentkår på Facebook.

Vad gäller undervisningen på Örebro universitet har dekanerna (ledare för en fakultet, läs mer här) fått i uppdrag att undersöka vilka möjligheter som finns för att minska antalet samlingar i större studentgrupper. Dessa möjligheter handlar bland annat om undervisning på distans och fler hemtentor istället för salstentor.

Läs hela listan med universitetets åtgärder här: https://www.oru.se/nyheter/stopp-for-storre-moten-och-utrikesresor/

Läs mer info från universitetet om coronaviruset här: https://www.oru.se/nyheter/rekommendationer-om-coronaviruset/


2 visningar

Comments


bottom of page