top of page

Drivhuset flyttar

Verksamheten har fått ett ansiktslyft. Ny träffpunkt för blivande entreprenörer. Lördagen 17 oktober flyttade Drivhuset in i nya lokaler.

Drivhuset, en ekonomisk förening som vill bidra till ökat entreprenörskap, har flyttat från Långhuset till Novahuset. Lördagen den 17 oktober höll de öppet hus och invigde i samband med detta sina nya lokaler. Det bjöds på underhållning och ett flertal entreprenörer fanns på plats och demonstrerade sina produkter och tjänster. Drivhuset erbjuder en avgiftsfri affärsutvecklingsutbildning och studenterna får med vägledning av sakkunnig kompetens genomgå en verklighetsanpassad process som innefattar att de löpande, under utvecklingen av sin idé, testar sina tankar mot sin målgrupp. Resultatet är inte sällan ett livskraftigt företag.

En av anledningarna till flytten är enligt Camilla Bergholm, drivhusets nya verksamhetsledare, att lokalerna i Långhuset har blivit lite för trånga för deras verksamhet. En av de större fördelarna med flytten är att hela Oru Innovation kommer att finnas på ett och samma ställe. Inom ORU Innovation samarbetar Örebro universitet med flera universitetsnära organisationer. Här tillvaratas samhällsnyttiga idéer från både utbildning, forskning och samhälle. Camilla menar dock att den största nackdelen med flytten är att de kommer att hamna längre bort från det naturliga studentflödet, drop-in av studenter kommer inte ske lika ofta. I samband med flytten vill Camilla att de ska vidareutveckla sina tjänster och bli mer mobila internt på Campus genom att synas och ha aktiviteter på flera ställen. Samarbetet med Studentkåren och deras Drivhusambassadörer ute på sektionerna har också stor betydelse för utvecklingen av verksamheten. Camilla avslutar med att säga att Drivhuset alltid är öppet för studenternas egna förslag och idéer.

Foto: Drivhuset

0 visningar

Komentáře


bottom of page