top of page

Grattis Örebro studentkår till beviljad kårstatus!

Idag meddelade Örebro studentkår via sociala medier att de fått ett fortsatt treårigt förtroende av universitetsstyrelsen att bedriva studentkårsverksamhet.

– Det känns fantastiskt kul att återigen få förtroendet att få vara en studentkår som alla får möjlighet att vara en del av.  Sedan 2010 har vi sakta men säkert arbetat för en sammanhållen organisation. Lite som en familj där alla är välkomna. Under det här året har vi äntligen kunnat börja skörda en del av den frukten. Framöver har vi fortfarande otroligt mycket att jobba men de utmaningarna ser jag bara som roliga att få arbeta med, säger Pooyan Masarrat, ordförande för Örebro studentkår.

Något som är speciellt med detta året är att Örebro studentkår inte var ensamma om att vilja bedriva studentkårsverksamhet på Örebro universitet. Juridiska föreningen, föreningen för studenter och personal inom juridikämnet, fick tyvärr avslag på sin ansökan.

– Givetvis tycker vi att beslutet är tråkigt, även om det inte var helt oväntat. I stället vill vi passa på att säga grattis till JF Uppsala som idag fått sin ansökan om kårstatus beviljad, något som vi tycker är ett stort steg för JF Sverige, säger Gustav Bonta, ordförande för Juridiska föreningen på Örebro universitet.

Foto: Örebro studentkår

Kommentarer


bottom of page