top of page

Kalastider när fokus ligger på nuet

För femtonde året i rad äger föreställningen Kalastider rum i Musikhögskolans konsertsal. Under tre kvällar erbjuds publiken här att följa med på en resa bland olika perspektiv på julen. – Vi vill ge publiken nya intryck, få publiken att bli förvånad och hänförd, säger Fredrik Berglund, körens dirigent och konstnärlige ledare.

Torsdagen den 4 december inleds årets uppsättning av julföreställningen Kalastider. Föreställningen är den femtonde i ordningen och anordnas även i år av Örebro Studentsångare i samarbete med Örebro universitet. Produktionen är specialskriven och uppdelad i ett antal olika nummer som bjuder in publiken till att uppleva julen ur ett antal olika perspektiv. Resan börjar i en medeltida sydländsk by, där Lucias historia visas upp, för att sedan fortsätta vidare till nästa tema. Föreställningen fokuserar på vikten av att leva i nuet och ta vara på varje dag men tar även upp hur viktigt det är att visa respekt för sina medmänniskor. – Vi vill visa att det är viktigt att vara omhändertagande och att visa respekt, att alla ska få vara den de själva vill. Det är en styrka vi inte har själva utan tillsammans, säger Fredrik Berglund.

Utöver Örebro studentsångare kommer föreställningen att ackompanjeras av Kalasorkestern. Samtliga deltagare under ledning av Fredrik Berglund som är dirigent och konstnärlig ledare för kören sedan år 2000.

Biljettsläpp till föreställningen skedde i oktober. Information angående biljettköp och liknande kommer fortlöpande att finnas tillgängligt på föreställningens hemsida samt Facebook-sida.

När? 4-6 december 2014 Var? Konsertsalen, Musikhögskolan Mer? Information hittar du på Örebro studensångares hemsida.

/ Anna Arnljots Skribent

2 visningar

Comments


bottom of page