top of page

Kommunen öppnar framtidens dörrar för studenterna

Under våren 2015 ger Örebro kommun studenter vid Örebro universitet en möjlighet till arbete kopplade till deras utbildning. På kommunen väntar en tid där akademiska erfarenheter får användas i praktiken samtidigt som ett kontaktnät byggs upp för framtiden.  

Kommunikativ förmåga, självständighet och driven är några av de egenskaper som Örebro kommun efterfrågar hos de nya studentmedarbetarna.

Örebro kommun annonserade under december 2014 ut den nya satsningen på kvalificerat extrajobb för studenter vid universitetet. Vid första rekryteringen är det aktuellt med två anställningar som är riktade till jurist- och ekonomistudenter. Anställningen är begränsad till 15 veckor och innefattar mellan 5 till 15 timmars arbete varje vecka, rekryteringsprocessen pågår just nu och tillträde är i februari 2015.

Kommunens första annons lovar studenterna en vår med delaktighet på detaljnivå i projektets ekonomiska och juridiska delar. Studenterna integreras i projektet OpenArt och med stöd av en handledare kommer arbetsuppgifterna vara knutna till deras utbildning. OpenArt är en konstutställning med modern internationell konst som finns runt om i Örebro stad under tre månader i sommar. Arbetet innebär också medverkan i produktionen av projektet, för att skapa en bättre uppfattning kring projektets delar. Från kommunen ställs två krav för anställning, personen ska ha minst 60 högskolepoäng inom ekonomi/juridik och ha goda kunskaper i Office-paketet.

Målet med studentmedarbetare är att ge studenterna rätt förutsättningar in i arbetslivet. Kommunen ser studentmedarbetarna som ett mervärde. Studenterna kommer vara ett tillskott, inte en ersättning för de redan anställda. Initiativet till nya studentmedarbetare är nytt i Örebro men andra kommuner runt om i Sverige har redan börjat anställa studentmedarbetare i större utsträckning under de senaste åren. I Örebro ses första rekryteringen som en testomgång vilken följs av utvärdering med studenterna och handledare. Utifrån resultatet av perioden kommer beslut fattas kring hur satsningen på studentmedarbetare ska fortsätta, men målet är att satsningen ska fortsätta på lång sikt.

/ Sanne Larsen Skribent

Comentarios


bottom of page