top of page

KÅRVAL 2018: LÖSNUMMERS CHEFREDAKTÖR

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de skulle sammanfatta sin tid på Örebro studentkår. På tur denna gång är Lösnummers chefredaktör, Jenniina Martikainen.

 

Jag är Jenniina – ett kreativt muminfan från Finland med ett namn som ser ut som ett stavfel. Sommaren 2015 tog jag kandidatexamen efter att ha läst programmet digital mediedesign, och har sedan hösten 2017 arbetat som chefredaktör på studenttidningen Lösnummer.

Varför sökte du till chefredaktörsposten?

Inom mediebranschen ramlar inte uppdragen i ens knä om man inte är etablerad och känd. Det här kändes som en alldeles för stor möjlighet att tacka nej till – jag får arbeta med det jag utbildat mig inom och sysslar med även på fritiden. Samtidigt samlar jag på mig livsviktig erfarenhet som i dagsläget krävs för att få en chans att skaffa sig just det – erfarenhet. Det här jobbet kommer att fortsätta ge mig mycket även när jag någon dag går vidare.

Beskriv din tid på Örebro studentkår!

Den har hittills varit mycket av allt – utmaningar, lycka, slit, rädsla, framgångar och värme. Jag har tvingats möta många av mina rädslor, vilket utvecklat mig något enormt. Trots det där oundvikliga magpirret vet jag idag att jag klarar av att prata framför folk alldeles galant. Jag känner mig även tryggare och säkrare i en ledarroll än jag kunde trott innan. Kort sagt har jag helt enkelt fått förstå att jag klarar av mycket mer än min självkritiska sida låter mig tro. Utöver detta har det absolut bästa varit de människor jag mött och fått spendera min tid med. Att tillsammans med mina kollegor inom både Lösnummer och studentkåren få fira de framgångar vi åstadkommit har varit helt fantastiskt. Sen är det ju förbaskat roligt när redaktionen verkligen kommer igång på ett redaktionsmöte – en idé triggar igång en annan och kedjereaktionen blir så otroligt påtaglig. Det är de möten man lämnar med mungiporna i nacken.

Vilka borde söka till denna post?

Finns det en eld inom dig som får syre av kreativt arbete och möten med människor är du redan på väg åt rätt håll. Utöver detta är erfarenhet av och intresse för kommunikation och medieproduktion av stor vikt. Då chefredaktören är huvudansvarig för tidningen är det viktigt att du är trygg i att representera Lösnummer och ha kontakt med olika externa parter. Är du en lyhörd och ödmjuk ledare med god organiseringsförmåga och prickar in de tidigare nämnda punkterna? Vill du vara med och fortsätta utveckla Lösnummer? Då är du sannolikt någon som borde söka till chefredaktörsposten!

Comentarios


bottom of page