top of page

KÅRVAL 2018: Vice ordförande med studiesocialt ansvar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de skulle sammanfatta sin tid på Örebro studentkår. Idag möter vi Linnéa Eriksson, vice ordförande med studiesocialt ansvar!

 

Mitt namn är Linnéa Eriksson, 26 år, kommer från Örebro. Jag läser ämneslärarprogrammet med inriktning på samhällskunskap och idrott. Jag har läst i 8 terminer och ska efter mitt förtroendeuppdrag som heltidsarvoderad påbörja termin 9 och således mitt sista år på programmet.

Varför sökte du till vice ordförande med studiesocialt ansvar?

Jag sökte lite dels bara för en törst av utmaning men även för att ta nästa steg i engagemangstrappan. Jag har under hela min studietid engagerat mig inom olika uppdrag i Örebro studentkår och detta var steg i rätt riktning.

Jag värdesätter de studiesociala frågorna som uppdraget omfattas av väldigt högt. De utgör ju liksom en förutsättning för studier och jag ville verkligen få chans att arbeta med dem på heltid. Det bästa är att jag inte har ångrat mig en sekund!

Beskriv din tid på Örebro studentkår!

Det bästa med uppdraget är att ingen dag är den andra lik och att en får chans att ha kontakt och träffa mycket olika människor. Min kalender fylls upp från morgon till kväll av möten med studenter, olika parter inom universitetet och kommunen. Det är en otroligt häftig känsla att faktiskt ha chans och möjlighet till direkt påverkan!

Det är även ett jobb som ger väldigt mycket utrymme till eget ansvar samtidigt som man arbetar tätt tillsammans med övriga i presidiet, kårstyrelsen, alla på kansliet och även kårsektionernas styrelser. Vill egentligen inte säga klyschiga saker men jag har verkligen utvecklats otroligt mycket, lärt mig saker jag aldrig trodde jag skulle och får chans att verkligen tänka utanför boxen.

Vilka borde söka till posten vice ordförande med studiesocialt ansvar?

Du som vill påverka 15 000 studenters situation till det bättre. Vill du vara Örebrostudenternas röst och brinner du för frågor som rör jämlikhet, fysisk och psykisk studiemiljö, trygghet och bostadsförhållanden? Isåfall är mitt enda råd till dig att inte tveka längre: SÖK DIREKT– en sån här chans får man bara en gång i livet!

Comentários


bottom of page