top of page

KÅRVAL 2018: Vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de skulle sammanfatta sin tid på Örebro studentkår. Idag möter vi Lizette Johansson, vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar!

 

Mitt namn är Lizette Johansson och jag kommer ursprungligen från den småländska skogen utanför Växjö. Jag flyttade till Örebro för att läsa till Ämneslärare i Idrott & hälsa och Engelska, utan att känna en enda person men det visade sig vara ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv! Inte bara fick jag en utbildning, utan även massa erfarenheter, meriter och vänner genom mina engagemang i Örebro studentkår.

Varför sökte du till posten vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar?

Jag sökte posten vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar för att jag vill vara en del av utvecklingen och förbättringen av det jag flyttade till Örebro för – utbildningen på Örebro universitet. Eftersom studenterna är en utsatt grupp i samhället så kände jag att jag inte ville gå vidare in i arbetslivet utan att ha försökt att göra något för att situationen ska bli bättre för nuvarande och kommande studenter.

Jag valde att arbeta med just utbildningsfrågor för att studenterna investerar så otroligt mycket tid, energi och pengar på just sin utbildning men många utbildningar har stora kvalitetsbrister. Jag var också medveten om att studenternas inflytande över utbildningarna inte är optimalt, så jag ville även vara en del av att förbättra det. Då jag hade engagerat mig i Örebro studentkår tidigare så blev steget till heltidsarvoderingen rätt naturlig. Jag ville lägga all fokus och tid på detta arbetet, vilket dessutom visade sig vara hundra gånger mer intressant och roligt än jag förväntade mig eftersom ingen dag är den andra lik.

Beskriv din tid på Örebro studentkår!

Det roligaste med jobbet är möjligheten att påverka på riktigt. Jag arbetar varje dag för att kvaliteten på utbildningarna ska förbättras, att lyfta studenternas åsikter i olika frågor och att hjälpa till att driva organisationen framåt. Det har även varit fantastiskt att få jobba i team med lika drivande kollegor och att träffa många intressanta och duktiga personer.

I denna post driver du organisationens utbildningspolitiska mål framåt, blir uppdaterad på den rådande utbildningspolitiska situationen på Örebro universitet, stöttar kårsektionerna i deras arbete med utbildningsfrågor och får själv stöttning av nationella organisationer. Under detta år har jag fått en större förståelse för hur en studentkår och ett universitet samverkar, jag har även fått involvera mig i många intressanta projekt inom universitetet. Jag har lärt mig mer om ledarskap, fått möjligheter att tala inför stor publik, fått åka på utbildningar, konferenser och nätverksträffar. Jag har även lärt mig mer om utbildningspolitik nationellt, vad som diskuteras i Sverige och på andra universitet, fått ge mina och organisationens åsikter i frågorna och representera oss i många olika sammanhang. Ett av de roligaste ansvaren under året var att organisera, marknadsföra och dela ut Örebro studentkårs prestigefyllda pris ’Pedagogiska priset’ som ges ut till två lärare som ger det extra i sin undervisning.

Vilka borde söka till denna post?

Brinner du för att påverka och arbeta för att alla studenter ska få den utbildning de blivit lovade? Anser du att begrepp som pedagogik, studentinflytande och utbildningskvalitet är viktiga ledord som du vill jobba med? Om du håller med mig om att vi behöver driva utvecklingen av våra utbildningar framåt, om du tycker det är roligt att leda, diskutera, argumentera och lära dig nya saker och vill jobba med världens bästa team för att föra studenternas talan – sök till vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar.  Där kan du verkligen göra skillnad.

Comments


bottom of page