top of page

KÅRVAL 2019: Ordförande

Nomineringsperioden för de heltidsarvoderade posterna inom Örebro studentkår är igång. Lösnummer har kontaktat de nuvarande heltidsarvoderade för att höra hur de skulle sammanfatta sin tid på Örebro studentkår. Idag möter vi Lasse Lund, Örebro studentkårs ordförande!

 

Jag heter Lasse och är inne på termin 4 på juristprogrammet. Jag flyttade från Sydvästra Finland till Örebro för att börja studera vid Örebro universitet HT16. I augusti i år fyller jag 24 år. Som person är jag rätt snäll och social.

Varför sökte du till ordförandeposten?

Jag sökte till min post eftersom jag ville utveckla vår studentkår tillsammans med hela organisationen (kårstyrelse, fullmäktige, kårsektioner m.fl.). Jag hade sett väldigt mycket utvecklingspotential under mitt år i kårstyrelsen och jag ville fortsätta det värdefulla arbetet. I mitt valtal lyfte jag speciellt fram internationalisering, Kårhuset och givande engagemang som var och är fortfarande mina hjärtefrågor.

Beskriv din tid på Örebro studentkår!

Redan under min introduktion HT16 blev jag intresserad av att engagera mig. Jag tyckte då och tycker fortfarande att vi har Sveriges bästa introduktion. Efter en termin som fadder VT17 engagerade jag mig inom Sobra och representerade Sobra i kårstyrelsen under läs/verksamhetsåret 2017/2018. Den 18 april 2018 valdes jag till ordförande för verksamhetsår 2018/2019.

Jag har alltid tyckt om att engagera mig vid sidan om skolan för att gynna min studietid och mitt liv. Det har blivit en hobby för mig med andra ord. Det har gett mig väldigt mycket och jag har fått lära känna fantastiska människor inför livet.

Vilka borde söka till ordförandeposten?

De absolut viktigaste egenskaperna hos den personen som tänker söka till ordförandeposten är en förmågan att vilja lära sig nytt och förmågan att våga kasta sig in i olika situationer. Under ett verksamhetsår kan man hamna i situationer som man inte varit med om förut. Att brinna för ledarskapsfrågor är absolut en fördel för den som vill söka – personen som sitter på ordförandeposten leder en organisation med 4000 medlemmar.

Under överlämningsperioden inför verksamhetsår 2019/2020 kommer min efterträdare få förutsättningarna för att utföra uppdraget på det bästa möjliga sättet. Med andra ord hoppas jag på att det blir fler med olika bakgrund som söker till ordförandeposten!

 

Nomineringsperioden för Kårval 2019 pågår från 18:e februari till 3:e mars. Mer information om posterna du kan söka till samt ansökningsformuläret hittar du här!

Comentários


bottom of page