top of page

Lösnummer aprilskämtar: JF och MF bryter sig loss – startar Elitkåren

Juridiska föreningen och Medicinska föreningen i Örebro har efter långdragna förhandlingar beslutat sig för att slå ihop sina föreningar och söka kårstatus. Den nya kåren kommer att gå under namnet Elitkåren. Efter att ha slutit sponsorsavtal med de kommande sponsorerna för projektet vågar föreningarna äntligen gå ut med beskedet.

Endast de bästa är bra nog Elitkåren kommer att vara en exklusiv sammanslutning av studenter vid Läkarprogrammet och Juristprogrammet. Rättsvetarna, som tidigare inkluderats i Juridiska föreningen, kommer tyvärr att uteslutas ur projektet. ”Vi har nått slutsatsen att de passar bättre i Sobrasektionen” säger en källa inom föreningen.

Elitkårhuset och dess finansiärer Elitkårens kårhus ska vara beläget i Elite Hotel i centrala Örebro. Tanken är att de översta två våningarna ska utgöra kårens samlingslokaler. Hyran kommer att betalas av de generösa sponsorerna Lundin Oil, Vostok Nafta och British Petroleum. Flera stöddonatorer finns även till projektet, bland dessa återfinns bland annat Bollinger och Bert Karlsson. Intresse för sponsring har även visats av SAAB Bofors Dynamics men de har hittills avvisats på etisk grund.

”Vapenaffärer är inget vi vill stötta”- säger en källa inom MF som vill vara anonym. Det råder dock delade meningar om detta. En välansad och kostymklädd företrädare för JF talar sig varm om de ekonomiska fördelarna med vapenexport och vad en sådan sponsor skulle betyda för Elitkåren.

En introduktion långt ifrån Toga och Beerpong Elitkårens introduktion kommer att skilja sig en aning från Örebro studentkårs arrangemang. Hela EK’s introduktionen kommer att hållas på Kastelholms Slott. Där ska Elitkåren i två veckors tid ägna sig åt hästpolo och dressyr. Gästföreläsningar av den kontroversielle kirurgen Paolo Macchiarini och Justitierådet Göran Lambertz kommer att äga rum. Förutom detta kommer även nystudenterna erbjudas en kurs där de kan erhålla förarbevis för båtar över 12 meter.

”Vi vill att nystudenterna ska få en bra start på sin studietid och att deras upplevelse ska skilja sig markant från Örebro studentkårs introduktionen som vi anser vara grovt underfinansierad” säger en anonym källa inom Elitkåren.

Så, hur söker man till fadder till EK’s spektakulära introduktion? Urvalet kommer att ske på 3 olika grunder. Först prioriteras adliga efternamn, därefter föräldrarnas nettoinkomst föregående skatteår och sist men inte minst finns möjligheten att via donation av ett semivitalt organ få delta som fadder.

Kostymkrav Det kommer att uppstå en del nya krav på studenterna i och med formandet av den nya kåren. Juriststudenterna och läkarstundenterna kommer numera vara tvungna att använda kostym vid samtliga föreläsningar och seminarium. Vid inadekvat klädsel kommer studenterna att avvisas från sammanträdet.

Sammanfattningsvis kommer det alltså ske stora förändringar för läkarstudenter och juriststudenter till nästa höst. Allt eventuellt samröre med andra sektioner kommer att begränsas i högsta möjliga mån. Mecenatkorten kommer att vara guldfärgade med samtliga sponsorers logga på. De kommer även att gå att använda som kreditkort för styrelsemedlemmar och mer betrodda i Elitkåren.

Vi på Lösnummer vill önska Elitkåren ett stort lycka till och hoppas att de får framgång i sina visioner. Vi avslutar med en vädjan, får vi hänga med till Kastelholms slott till hösten om vi visar upp ett pressleg? PS. Vi har även friska njurar att donera.

Comments


bottom of page