top of page

NOTIS: Utrikespolitiska Föreningen bjuder in till föreläsning med Sveriges EU-minister

Den 14 maj bjuder Utrikespolitiska Föreningen vid Örebro universitet in till en högaktuell föreläsning med EU-minister, Hans Dahlgren (S), inför det kommande valet till Europaparlamentet, EU-valet. Närmare bestämt den 26 maj är det EU-val i Sverige och i valet väljer medborgarna i EU-länderna vilka som ska representera dem i parlamentet under de kommande fem åren. Föreläsningen med Hans Dahlgren kommer bland annat att handla om Brexit, den nuvarande situationen i EU och just EU-valet.

För både studenter som har funderingar på att åka som utbytesstudenter till Storbritannien och svenska forskare i Storbritannien är föreläsningen ett riktigt bra tillfälle att lära sig mer om hur de kommer att påverkas av Brexit. Detta gäller självklart även många andra svenskar samt brittiska medborgare i Sverige.

Hans Dahlgren är väl insatt i EU-frågor och har varit EU-minister sedan januari i år. Han har tidigare varit statssekreterare, FN-ambassadör för Sverige, ambassadör i Genève och arbetat nära de tidigare statsministrarna Olof Palme, Ingvar Carlsson och Göran Persson.

Föreläsningen hålls tisdagen den 14 maj kl 12.00 – 13.00 i Hörsal L1 i Långhuset och är öppen för allmänheten. Ingen anmälan krävs och det kommer även finnas chans att ställa frågor till Hans Dahlgren.

I samband med uppmärksammandet av EU-valet ordnar Utrikespolitiska Föreningen även en valdebatt under Timebeer på Kårhuset den 9 maj, och välkomnar alla som vill veta mer om vad de svenska partierna tycker i olika EU-frågor.

Bild: Kristian Pohl/Regeringskansliet

コメント


bottom of page