top of page

NOTIS: Vad pågår egentligen i Långhuset?

Under ett par veckor har det skett förändringar i Långhusets ena del. Möblemang har tagits bort, väggarna har spacklats och målats om samt att golvet nu är täckt av en röd heltäckningsmatta. Det har rått en stor förvirring angående vad det är som händer, och precis som mycket annat som försiggår på universitetet detta år så har det med 20-årsjubileumet att göra.

Just denna del av Långhuset, mellan restaurang Kraka och huvudentrén, har under en tid sett ut som en byggarbetsplats. Det är först nu som man kan börja föreställa sig universitetets vision om en utställning. Detta sker i samband med att Örebro universitet fyller 20 år, samt är något som ingår i Örebro Campus Lab, ett projekt mellan universitetet och Akademiska hus. Projektets mål är att arbeta för att Örebro universitet ska bli det mest digitaliserade och hållbara lärosätet i Sverige, och denna tillfälliga utställning, Wall of Inspiration, innehåller teknik som främjar det.

Med hjälp av AR-teknik, som handlar om att addera information och virtuella objekt i den verkliga världen, kommer man att få se och höra 20 alumner berätta om sina karriärer och tidigare vistelse på Örebro universitet. För att kunna ta del av denna upplevelse uppmanas man att ta med mobiltelefon och hörlurar.

Wall of Inspiration invigs, tillsammans med rektor Johan Schnürer samt tårta och alkoholfritt bubbel, den 9 oktober klockan 16:00. Alla studenter är välkomna att ta del av detta firande, och uppleva när Örebro universitet tar ännu ett steg mot sitt mål som landets mest digitaliserade och hållbara lärosäte.

Comments


bottom of page