top of page

Ny ansvarsperson för studenttidningen

En ny biträdande redaktör valdes i oktober och det var studenten Amanda Ankarhem, 25, som tilldelades posten. Nu lovas det omstrukturering, nya tankar och nya tag. I höst satsar Lösnummer på utveckling.

Amanda är i grunden göteborgare men studerar nu filmprogrammet vid Örebro universitet. Ett av hennes största intressen är att skriva, så att engagera sig i Lösnummer kändes som en självklarhet när hon började studera hösten 2013.

– Att jag skrivit för Lösnummer tidigare kommer definitivt att vara till min fördel gällande mitt nya jobb som biträdande redaktör. Jag har jobbat hårt och skrivit allt från artiklar till filmrecensioner. Jag känner till tidningen, vet hur den är uppbyggd och vad som krävs för att den ska bli till, säger Amanda.

Amanda har från första september fungerat som webbredaktör för Lösnummer, så hoppet från webbredaktör till biträdande redaktör känns naturligt. På valtillfället som ordnades på Örebro studentkårs fullmäktiges möte i oktober stod det mellan Amanda och ytterligare en kandidat. De fick båda svara på frågor om ledarskap och hur de skulle hantera oväntade situationer på redaktionen. I omröstningen var det Amanda som fick majoriteten av rösterna.

Rollen som biträdande redaktör innebär större ansvar och Amanda kommer fungera som ett bollplank för Lösnummers chefredaktör. En del av arbetet kommer innebära att ge feedback på artiklar, huvudsakligen för dem som publiceras i papperstidningen, men även att ha fortsatt ansvar för webben. –  Jag är ju van vid att jobba med webben, så det ska bli jättekul att få jobba mer med pappersversionen, säger Amanda.

I samband med redaktionens utveckling så ska uppdateringen bli mer löpande, det ska bli större fokus på webbtidningen och det ska göras mer undersökningar bland studenterna för att ta reda på vad de är intresserade av att läsa om. Amanda ser väldigt positivt på att redaktionen arbetar på en ny struktur. – Redaktionen är lite flummig, det kan jag säga med ett gott samvete för jag har ju sett hur allting fungerar här, i och med att jag varit engagerad i två terminer, säger Amanda med ett skratt och fortsätter, man vet inte alltid med vem man ska tala med om vad och det är något som jag skulle vilja förändra då det är så mycket arbete och man gärna vill ha bra koll på vad som händer.

Som biträdande redaktör kommer det att bli mer ansvarsarbete för Amanda, men den kommande arbetsmängden är inget som skrämmer henne. Hon är positivt inställd och tror att arbetet kommer att bli väldigt roligt.

/ Kira Wolontis Skribent

Comments


bottom of page