top of page

Ny app hjälper oss att hitta på universitetet

Ibland kan universitetet kännas som en labyrint. Hur många gånger har vi inte virrat bort oss i olika korridorer på campus? Äntligen kan studenterna få den hjälp som behövs – genom en app!

Som nystudent är ett av de svåraste uppdragen att hitta runt på våra campus, och hur mycket kommer vi egentligen ihåg från rundvandringen? Även för mig som studerar fjärde terminen är detta en stor utmaning. Senast förra veckan tappade jag bort mig i teknikhuset. Lokalsinnet är tyvärr inte en gåva alla fått med sig…

Att hitta på universitetet är alltså en stressfaktor för många studenter. Nu finns appen MazeMap, som guidar oss till lärosalar och mötesplatser på alla Örebro universitets campus.

– Appen är främst till för studenter, men vi ser från andra lärosäten att den används i hög grad av personal, säger Katarina Hjärtmyr, verksamhetsutvecklare på Campusavdelningen.

Även som gäst på campus kan appen vara till hjälp, både med att hitta på campus och för att se var parkeringarna finns. Appen är under utveckling och utvecklarna tar gärna emot tips på förbättringar:

– Så här i början så ber vi om viss förståelse för att den inte är helt anpassad till våra lokaler. Vi ska utveckla den efter universitetets specifika förutsättningar och tar tacksamt emot synpunkter på epost, mazemap@oru.se, säger Mikael Wetterstrand, enhetschef på vid Campusavdelningen.

MazeMap finns att ladda ned på App Store och Google Play.

2 visningar

Kommentare


bottom of page