top of page

Ny ordförande för Radio Campus

Den första januari i år tillträdde Jonas Eriksson posten som Radio Campus nya ordförande, med visionen om att alla som vill ska få sända radio.

Jonas roll som ordförande för Radio Campus kommer innefatta allt från att samordna möten som föreningen har, till att vara lyhörd inför sina medarbetare. Jonas vision som ordförande är att få fler studenter att vilja sända radio, oavsett förkunskaper. Därför startas det workshops på Radio Campus. – Radio Campus kommer att hålla workshops för de studenter som vill lära sig att sända radio. Det spelar ingen roll om du har några förkunskaper innan eller inte, alla är välkomna. De som är vill lära sig sända radio kan anmäla sig på Radio Campus Facebook-sida, säger Jonas Eriksson, ordförande för Radio Campus.

Som ordförande tycker Jonas att det är viktigt att vara tillgänglig, lyhörd och initiativtagande. – Det är viktigt som ordförande att engagerar sig i allt arbete som pågår, det är inget självständigt arbete alla måste arbeta i grupp. Alla måste dra sitt strå till stacken för att Radio Campus ska fungera som förening, säger Jonas

Arbetet inom radion är något Jonas kan tänka sig att syssla med i framtiden. – Jag kan tänka mig att arbeta i med radio i framtiden, jag har alltid varit intresserad av musik, att arbeta med radio är ett bra sätt att kombinera min passion för musik med arbete.

Jonas har sedan barndomen varit intresserad av att arbeta inom radio. – När jag var liten drömde jag om att äga en radiostation och sända det sista kvällspasset i radio och min släkt skulle sitta upp och lyssna på mina sändningar, säger Jonas.

Jonas första uppgift blir att utse en musikredaktör för Radio Campus, vars uppgift blir att samla in och spela musik i radio. Samt att samla medlemmarna för en diskussion om en eventuell upprustning av radiostudion.

/ Anders Palmqvist Skribent

Foto: Radio Campus

Comments


bottom of page