top of page

Ny psykologmottagning på Örebro universitet

Den 5 september slogs dörrarna upp till Örebro universitets psykologmottagning i Långhuset. Psykologmottagningen är ett samarbete mellan Region Örebro län och psykologprogrammet på Örebro universitet vars syfte är att dels utbilda psykologstudenter i psykologisk behandling samt erbjuda god vård till behövande.

Psykologmottagningen har funnits sedan 2005, men har innan den 5 september i år funnits i Örebro centrum.

– Enheten för psykologi har under en längre tid önskat att få mottagningen närmare utbildningen och med anpassade lokaler för både utbildning och behandling. Detta för att säkerställa vad som lärs ut och få en tydligare utbildnings- och forskningsförankring. Eftersom enheten bedriver mycket klinisk forskning kan även den bedrivas på en mottagning. Vi ser även en stor vinst i att flera av de kliniska handledarna anställs vid enheten och blir en naturlig del i lärarkåren och kan utvecklas av och bidra till undervisning såväl som forskning. Vi får nu även en större flexibilitet för studenterna med närheten till mottagningen på campus. Det kan även bli lättare för studenter att söka vård, säger David Åkerlund, verksamhetsledare för psykologmottagningen.

– De studenter som behandlar är på sluttampen av den femåriga psykologutbildningen, och själva behandlingen sker under handledning. Handledarna fungerar som lärare och är behandlingsansvariga. Psykologmottagningen är registrerad som vårdgivare och följer de lagar och förordningar som gäller, exempelvis sekretess, säger David Åkerlund.

Du som har drabbats av ångest, nedstämdhet, tvångssyndrom, sömnsvårigheter eller stress kan vända dig till psykologmottagningen på Örebro universitet. På grund av högt tryck tar mottagningen inte in fler anmälningar under höstterminen. Mer information om mottagningen hittar du här!


3 visningar

Comments


bottom of page