top of page

Pizzeria planeras i nya universitetsbyggnaden

Byggandet av den nya anläggningen framför Entréhuset är i full gång. Nybygget kommer så småningom omfatta allt ifrån en aula med läktare, nya studieplatser och designade utrymmen. Det planeras även fler byggnader som skall komma bli den så kallade ”Universitetsplatsen”. Nya studentlägenheter utlovas och kanske även en pizzeria menar byggnadschef Owe Flodin.

Den nya universitetsbyggnaden kommer innehålla en ny aula, Handelshögskolan och Science Park bland annat. Fokus ligger på design och det är arkitektbyrån Juul/Frost som ligger bakom ritningarna. De har även skapat ritningen till Studentcity, de nya studentbostäderna som ligger vid Rudbeckskorsningen.

Owe Flodin berättar att byggnadens planlösning blir väldigt öppen. Mycket glas och stora ytor kommer ge byggnaden en modern känsla. – Eftersom marken från Entréhuset ner till rondellen lutar kommer byggnaden att ha många nivåskillnader och trappavsatser vilket också blir en del av designen, säger Owe.

Nivåskillnaderna är också anledningen till de hängande gradängerna i aulan som kommer rymma hela 530 sittplatser. Vad som händer med nuvarande aula i bibliotekshuset är inte helt klart, men den kommer inte längre att användas som aula när den nya står färdig. – Kanske att vi i biblioteksaulan påbörjar projektet Active learning classroom som är en växande utbildningstrend i USA, men det är ingenting bestämt. Det kan likaväl bli så att vi gör den till två hörsalar.

I den nya byggnaden kommer fyra nya föreläsningssalar att byggas. Kårsektionen Sesam, som nu har sitt kontor och sin lounge i Långhuset, kommer att flytta sin verksamhet till den nya byggnaden. Universitetsplatsen kommer omfatta fyra byggnader. Två av dessa innehåller studentlägenheter. – Om lägenheterna skall hyras ut för våra utländska studenter eller om det blir vanliga studentlägenheter vet vi inte än, berättar Owe Flodin. Det är under dessa lägenheter som nya serviceytor är planerade. – Vilka som flyttar in där är inte helt klart, men en pizzeria blir det nog allt!

0 visningar

Comentarios


bottom of page