
Under torsdagen 20/2 testade jag Kårens första månadens burgare för året: Asian Fusion. Kåren ägnar Februari till ära en en friterad kycklingpuck, istället för en klassisk, trendig köttpuck. I min recension av decembers Christmas Burger kände jag att ett fåtal människor under vissa omständigheter kanske, potentiellt skulle kunna hävda att jag var aningen pyttelite för taskig mot burgaren. Vissa burgare måste helt enkelt få bältet för att lära sig en läxa. Det är enklare att vara mer tillmötesgående, snäll och förstående mot Asian Fusion. Ett betydligt mer läskande adopterat barnbarn till alkoholiserade Christmas Burger.
Burgaren består av Kårens alltid lika goda potato bun med en puck av friterad kyckling som bas. Krispet i burgaren kom i form av strimlad vitkål och picklad gurka för lite extra sälta som omslöts av en het sesam/ponzu-majo toppad med sesamfrön och koriander. Smaken satt där den skulle! Den lätt heta majon kompletterades fint med krispet från vitkålen och kycklingpucken. Koriandern agerade stödhjul till ett barn som redan kan cykla för att uppnå känslan av att sitta på ett lokalt, lätt sunkigt burgarhak på en gränd i Seoul. Idén bakom burgaren är simpel och utförandet får en senig tumme upp.

Den enda kritiken jag egentligen har emot Asian Fusion är att pucken inte fyllde upp brödet väl, vilket fick presentationen att se slarvig ut, oavsett hur noggrann den var byggd. Dessutom tycker jag att den saknat lite kreativitet. Återigen, det är en simpel burgare och för att jag ska kunna ge den högre än betyget 6/10 kräver jag excellens. Speciellt med priset i åtanke. Skulle kåren sänka priser till runt 70-lappen stiger betyget direkt till en 8/10. Det är kul att se att Kåren uppenbarligen kan skapa bra burgare när de vill. Jag antar att de helt enkelt inte ville under december. Avslutningsvis uppmanar jag alla som inte redan gjort det, testa Asian Fusion innan den försvinner ikväll!
Skribent: Hugo Nikitin
Foto: Hugo Nikitin
Comments