top of page

Renata Chlumska siktar mot stjärnorna

Metaforen att klättra upp för ett berg för att förverkliga sina drömmar är otroligt träffande när det gäller Renata Chlumska, den professionella äventyraren. Hon har bestigit Mount Everest, paddlat runt USA, och nu har hon siktet mot stjärnorna. På onsdagen kunde Örebro-studenterna ta del av hennes inspirerande föreläsning under Campusmässan.

Det var ett framförande med alla komponenter; allvar, skoj och fullt av inspiration. Med ett skratt som smittar av sig och ett brinnande engagemang uppmanade hon studenterna att de kan bestiga sina egna berg. Det starka budskapet om mentalitet och utmaningar ekade i Novas Aula. Vi kan klara vad som helst, bara vi vågar, vill och satsar. Det är våra superkrafter! Lösnummer var på plats för en kort intervju.

Nästa expedition blir till rymden. Är det sedan slut på expeditioner och äventyr, när allt är gjort?

  – Jag hoppas att jag alltid kommer fortsätta att vara nyfiken, att det alltid finns nya saker jag vill testa och våga utmana mig själv. Det finns alltid något nytt att lära sig och upptäcka, inte minst i sig själv!

Även vi som inte bestiger berg eller åker till rymden har alltid nya saker att upptäcka, gränser att tänja på och upplevelser som väntar. Renata uppmanar oss att våga spänna bågen och sikta mot månen, då kommer man till stjärnorna!

Bình luận


bottom of page