top of page

REPORTAGE: Broncos nära poäng i premiären

Inför en rekordpublik åkte Örebro Broncos ut på isen i premiären av Svenska Universitetshockeyligan. Matchen blev en jämn historia där Chalmers Blue McRangers från Göteborg till slut fick åka hem med tre poäng.



Under lördagen var det dags att dra i gång säsongen 2024/2025 av Svenska Universitetshockeyligan. För Örebro Broncos del började den med tuffast tänkbara motstånd

där fjolårsvinnarna från Chalmers stod på andra sidan.


Stämningen i Trängens ishall var god ett bra tag innan nedsläpp. I veckor hade Broncos laddat

för att få premiärspela inför sin hemmapublik. Från starten på denna termin har spelare med tröjan sett till att synas och höras lite överallt på campus och det gav resultat. Den enda, men

långa, läktaren var fullsatt redan halvtimmen innan matchstart och de sista som tog sig till hallen fick i brist på sittplatser följa matchen bakom ett av sarghörnen. På Broncos Instagramkonto gick det att följa hur antalet sålda biljetter steg desto närmare premiärdagen kom. När speakern sedan meddelande ett nytt publikrekord på 410 personer steg jublet i hallen.


Matchen var underhållande från start till slut där Broncos rivstartade i den första perioden och tidigt gick upp i en 2–0 ledning. Chalmers hängde sig kvar och det syntes att de regerande mästarna var vana vid dessa sammanhang. De kämpade sig i kapp till 2–2 för att sedan under den tredje perioden visa sig vara något vassare när det väl gällde. Där lyckades Chalmers med att ännu en gång gå i kapp till 4–4 för att i matchens slutskede sätta dit 4–5 pucken som även blev det slutgiltiga resultatet. Ett småsurt resultat för Broncos som under stora delar av matchen ledde med uddamålet men som aldrig riktigt lyckades skaka av sig Chalmers. För Broncos del blir det att ladda om till nästa hemmamatch som spelas den nionde november. Då väntar EHVS Lakers från Växjö.


Örebro Broncos kan i samband med helgens premiär officiellt titulera sig som ett av totalt åtta SUHL-lag. Genom ett initiativ som togs av Max Bolund redan under sommaren 2023 så har Örebro Broncos nått ett slags delmål med grundandet av föreningen och får nu chansen att mäta sig med de bästa universitetslagen på riktigt. De har under året som gått redan fått göra detta i enstaka träningsmatcher. Inte minst när Broncos i våras var medarrangör för SUHL-slutspelet som avgjordes här i Örebro.



INTERVJU: CHALMERS BLUE McRANGERS, LUKAS FORSBERG



Reportrar: Elias Thell och Hugo Nikitin

Foto: Elias Thell

Video: Simon Franssén

138 visningar

Comments


bottom of page