top of page

Sesams Nätverksdag – En port till arbetslivet

Den som befann sig i Novahuset 16 November upplevde förmodligen mycket mer rörelse än normalt, det var nämligen Sesams Nätverksdag. Nätverksdagen är en arbetsmarknadsmässa som är ett samarbete mellan Handelshögskolan och kårsektionen Sesam som utöver tävlingar och goodiebags, handlar om föreläsningar och interaktion mellan studenter och arbetsgivare.

På plats var nätverksdagens projektansvarige Viktor Axelsson. Hans uppgifter har bland annat omfattat att sätta ihop en projektgrupp till nätverksdagen samt att ha ett övergripande ansvar. Han berättar:

-Mina arbetsuppgift har varit att se över hela evenemanget. Jag skötte företagskontakten och försökte få gruppen att jobba mot den här mässan.

Projektgruppen som sammanställts utgörs av en marknadsföringsansvarig, logistikansvarig, sponsoransvarig, ekonomiansvarig och så Viktor själv förstås.

Men vad är syftet med att arrangera ett evenemang av denna typ? Viktor beskriver att målet med evenamenget är att studenterna på handelshögskolan och näringslivet ska få korrespondens som kan leda till examensarbete, praktikplats eller jobb efter examen.

-Vi samlar så många företag vi kan helt enkelt och erbjuder kontaktsamtal till dem som är intresserad av ett specifikt företag. Vi vill låta studenterna på handelshögskolan och Örebro universitet i stort komma i direktkontakt med företagen.

Vidare berättar Viktor om hur kontaktsamtalen går till och vilken inverkan mässan brukar ha på Sesamiternas karriärstege rent praktiskt.

Ett kontaktsamtal är ganska lik en arbetsintervju och man har kommit ganska långt om man har ett kontaktsamtal med ett företag.

Han säger att han inte kan svara exakt på hur många som lämnar nätverksdagen med ett inbokat kontaktsamtal men att det går att se ett tydligt samband med vart studenterna på handelshögskolan sedan börjar jobba.

-Om just nätverksdagen leder till jobb kan jag inte svara på. Det är många som börjar jobba hos företag som syns mycket för våra studenter så det tänker jag är ett litet kvitto på att det har en önskvärd effekt.


4 visningar

Comentarios


bottom of page