top of page

Stölder på huvudcampus

Igår vid 12:30-tiden blev en student bestulen på sin mobiltelefon. Studenten, som satt vid ett bort i Långhuset hade datorn uppe och mobilen liggandes bredvid sig. Två män närmade sig, varav den ene höll fram ett papper och ville visa något. Studenten uppger att det var otydligt, men hörde någonting om “christmas”. Vad den andra personen gjorde vet inte studenten, men noterade sedan att mobilen var borta.

Lösnummer har talat med Anna Eriksson och Erik Nilsson på universitetets säkerhetsenhet.

– Det är en klassisk avlednadsmanöver, menar Anna. Han visar fram det här A4-pappret, lägger det precis över mobiltelefonen och i samband med att han tar bort papperet tar han telefonen och så går han därifrån.

Erik tipsar om vad man som student kan göra för att förebygga den här typen av stölder.

– Man ska vara vaksam på avvikande beteenden. Man ska inte vara för godtrogen, och även om man har mobiltelefonen precis bredvid sig är det inte säkert att man har den under uppsikt.

Anna flikar in att det generellt inte är vanligt med brott på campus, något som säkerhetsenheten såklart önskar, men detta medför också att studenter kan bli för godtrogna.

Minst en annan student har rapporterat ett liknande fall under gårdagen, då mannen istället visade något på sin mobil samtidigt som de stal studentens telefon.

Har du varit med om något liknande? Kontakta säkerhetsenheten via sakerhet@oru.se för att hjälpa till att hålla Örebro universitet tryggt!

2 visningar

Comentarios


bottom of page