top of page

Tid för prestigefylld prisceremoni

Varje år delar Örebro studentkår ut det pedagogiska priset till en manlig och en kvinnlig lärare vid universitetet som visat på en god förmåga att förmedla och levandegöra kunskap i sin undervisning. I år delas priset ut till Magnus Hansson och Therése Skoog.

Lördagen den 7 februari hålls Örebro universitets akademiska högtid. Under högtiden kommer hedersdoktorer att utlysas, doktorander promoveras till doktorer och nya professorer installeras. Utöver de prestigefyllda utmärkelserns kommer även studenternas egna pris, det pedagogiska priset, att delas ut till en manlig och en kvinnlig lärare på universitetet. Under den festliga högtiden kommer Magnus Hansson, lektor vid handelshögskolan, och Therése Skoog, lektor vid institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete, att ta emot det pedagogiska priset.

Det akademiska priset delas ut av Örebro studentkår och syftar till att visa uppskattning till lärare som lägger ner tid och engagemang i sin undervisning och på så vis gör den intressant och utvecklande för studenterna. Alla studenter vid universitetet är välkomna att nominera en lärare som de anser vara en god pedagog med förmåga att levandegöra och tillgängliggöra kunskap i sin undervisning.

Den process som sker innan två vinnare koras börjar med att studenter skickar in förslag och nomineringar på lärare som de anser bör vinna det akademiska priset. Därefter går en projektgrupp, utsedd av studentkåren, igenom alla nomineringar och lyfter ut de kandidater som de anser vara värdiga priset. Projektgruppen, som i år bestod av studentkårens vice ordförande Maria Backsell och tre utbildningsbevakare, ger sedan sina förslag på vinnare till studentkårens styrelse. Styrelsen är de som slutligen formellt godkänner och korar vinnarna av priset.

Maria Backsell, vice ordförande i Örebro studentkår, menar att det är en ära att vinna priset och en bekräftelse på att vinnaren är en duktig och inspirerande lärare. Utöver äran som kommer med vinsten får årets vinnare Magnus och Therése varsitt diplom, varsin keramikfigur som föreställer kunskapens äpple och varsitt ekonomiskt bidrag som de kan använda för att utveckla sin egen pedagogiska och ämnesmässiga kunskap och förmåga. Vinnarna kommer även presenteras och lyftas fram på universitetets hemsida och facebook-sida för att på så vis synliggöra dem för offentligheten.

/ Linnéa Hane och Kajsa Wikström Skribent och fotograf

Comments


bottom of page