top of page

Tre tips till nystudenter

Du ska nu påbörja en utbildning som du kanske ha drömt om sedan barnsben, eller en utbildning som du sökte till i sista-minuten för att komma bort från din hemstad och få stå på egna ben. Alla är nya och främlingar för varandra, och ingen vet vem du har varit i alla dessa år som har lett fram till idag. Du har nu chansen att vara vem du vill, samt skapa det liv du alltid önskat. Ta denna chans och få en fantastisk tid här på Örebro universitet, och för att du ska få en riktigt bra början så har jag lite tips till dig här nedan.

Delta på introduktionen

Jag vet att jag har tjatat om introduktionen förut (läs. Krönika – Nicole Palm: “Det är under introduktionen man lever”), men det går inte att understryka nog hur viktig den är för att som nystudent upptäcka universitetet och staden Örebro. Du får automatiskt en gemenskap med dels andra människor som troligtvis känner precis som dig, och dels med erfarna fadder-studenter som minns hur det var att vara ny. Tillsammans med detta fantastiska gäng kommer du att möta ännu mer otroliga människor, men även delta på en mängd roliga aktiviteter där både fester och lekar ingår. Tveka därför inte på att vara med på din sektions introduktion!

Kolla in universitetets föreningsutbud

Introduktionen varar ju tyvärr inte för alltid, och då är kanske inte ditt schema lika fullt som de kommande fyra veckorna. Det ekar möjligen lite tomt, och du har abstinens och vill fylla din tid med roliga saker som kan väga upp de ibland dödstråkiga föreläsningarna. Då tycker jag att du borde kolla in universitetets föreningsutbud, för där finns verkligen något för alla. Vi har exempelvis Örebrospexet (teater, spex, musik), Örebro Beerpongsällskap (mötesplats, turneringar i beerpong), Singing doctors (musik, spex) och så självklart Lösnummer (där du är nu, det vill säga universitetets tidning). Jag är säker på att du hittar något som passar dig och som kommer att förgylla din studenttid här i Örebro.

Försumma inte studierna

Det är mycket som händer den första månaden här på universitetet, och jag har full förståelse för att du är upptagen med allt vad introduktionen innebär och att ägna dina lediga dagar åt bakfyllehäng. Men, glöm inte bort vad som har fört dig just hit, du är här för att studera. Kurserna börjar när terminen börjar, det vill säga parallellt med allt festande och lekande. Detta innebär att du bör gå på dina föreläsningar samt läsa din kurslitteratur, för att hamna på efterkälken är det sista du vill. Därför är ett tips att välja ut vilka aktiviteter du deltar på, och spendera din nyvunna tid på att hänga med i kursens innehåll, hur tråkigt det än låter. Kom ihåg att din lärare inte kommer att tycka synd om dig när du kuggar tentan på grund av lite för sena kvällar och alldeles för många shots.

Jag hoppas verkligen att ni fortsätter att läsa Lösnummer, för vi har en hel del introduktions-relaterade artiklar och annat roligt på gång!

Vi ses på campus!

Comments


bottom of page