top of page

Universitetet börjar använda app för att varna studenter om faror och hot

Det har skett fler och fler mobilstölder under de senaste terminerna, och mängder av cyklar försvinner dagligen. Detta är ett problem på universitetet, men nu kan Säkerhetsenheten ha hittat ett sätt att minska dessa stölder.

Att studenter blir bestulna på sina ägodelar är väldigt problematiskt, och för att kunna förebygga att detta sker måste universitetets Säkerhetsenhet på ett smidigt sätt nå ut med information till studenterna omgående om någon sorts kriminell aktivitet har rapporterats på campus. Därför kommer Säkerhetsenheten nu att påbörja användandet av säkerhetsappen Seravi, för att på ett snabbt och effektivt sätt kunna varna och meddela när något har hänt.

Appens meddelanden kan kategoriseras i tre olika nivåer: information, uppmaning och varning. När en notis har nivån information så är påverkan på det dagliga livet liten, exempelvis att en vattenläcka har uppstått någonstans på campus. Medan uppmaning har att göra med den personliga säkerheten och/eller kan beröra vardagen, så som en längre tids störning i elförsörjningen eller rökutveckling med anledning av brand på angränsande område. Den högsta nivån, varning, larmar för fara gällande liv eller hälsa, samt bombhot och explosion.

För att kunna hålla dig uppdaterad och få dessa meddelanden i tid kan du ladda ned appen Seravi redan nu. Nedan följer instruktioner för hur du ska gå till väga:

  1. Ladda ned appen på din smartphone och skapa ett konto. Det är gratis!

  2. Sök efter Örebro universitet i appen.

  3. ”Lyssna” på de kanaler som är lämpliga för dig.

  4. Du får notiser med viktig information som är relevant för dig.

För mer information om Seravi besök deras hemsida här.

Om Seravi hjälper till att minska exempelvis mobil- och cykelstölder återstår att se, men klart är att Säkerhetsenheten hoppas att informationen kring potentiella stölder och faror nu ska nå fram till studenterna på ett nytt sätt.

1 visning

Comments


bottom of page