top of page

Öppna Örebro län arrangerar Hackathon på Kårhuset

Den 20 november arrangerar Örebro universitet ett Hackathon på Kårhuset under tävlingen Öppna Örebro län. Under en hel dag presenteras flera möjligheter att inspireras av föreläsaren Joakim Jardenberg, utbyta erfarenheter och idéer med andra tävlande och knyta värdefulla kontakter med regionens IT-företag.

För två år sedan testade företaget Psykologifabriken i Stockholm ett koncept som varit populärt i Silicon Valley, USA, under utvecklingen av sociala medier som Facebook och Google. Detta koncept kallas Hackathon, en sammanslagning av orden hacker och maraton.

Ett Hackathon går ut på att ett antal kreativa och tekniska personer stängs in i 12 eller 24 timmar och arbetar i en koncentrerad miljö för att utveckla nya och innovativa idéer. Tanken är att de ska kunna släppa den vardagliga världen utanför och fokusera på idéerna i rummet. När timmarna har passerat så presenteras idéerna för en jury som utser en vinnare. Det framgångsrika konceptet Hackathon har gjort succé i allt fler länder och företag och har nu tagit sig till Örebro universitets campus.

Under de sex timmar som Öppna Örebro läns Hackathon kommer att äga rum kommer de tävlande erbjudas fika och mat samt få se en föreläsning med Joakim Jardenberg. Jardenberg är en svensk internetdebattör, expert på sociala medier och affärsängel. En affärsängel är en privatperson som investerar sitt kapital i nystartade företag. Utöver föreläsningen och arbetspassen där man kommer att arbeta med att utveckla sina idéer kommer de tävlande även få chansen att lunchmingla med regionala IT-företag.

Öppna Örebro läns tävling vill med tävlingen ge studenter en chans att utveckla och möjliggöra sina tankar och idéer till konkreta och tekniskt möjliga förslag. Intresserade kan anmäla sig på plats och tävla ensam eller i grupp. Hackathon kommer ta plats på Kårhuset den 20 november mellan 9.30 till 15.30.

/ Clara Ivemyr Strömberg Skribent

Comments


bottom of page